Prostata je dio reproduktivnog sustava muškaraca i nalazi se ispod mokraćnog mjehura. Ona ima važnu ulogu u proizvodnji sjemene tekućine koja je potrebna za oplodnju. Stariji muškarci često se susreću s povećanom prostatom, što može dovesti do problema kao što su poteškoće s mokrenjem, bol u leđima i kukovima, te čak i rak prostate. Unatoč tome, postoji nekoliko stvari koje muškarci mogu učiniti kako bi se zaštitili od tih problema i održali zdravu prostatu. U nastavku saznajte što je dobro za prostatu. 

ŠTO JE DOBRO ZA ZDRAVLJE PROSTATE

U nastavku donosimo odgovor na pitanje što je dobro za zdravlje prostate: 

 • pravilna prehrana koja sadrži dovoljno hranjivih sastojaka koji su potrebni za zdravlje prostate. Hrana bogata antioksidansima, poput voća i povrća, može pomoći u smanjenju rizika od raka prostate. Voće i povrće poput jagoda, kupusa, špinata, rajčice, i brokule su izvrsni izbori. Omega-3 masne kiseline, koje se nalaze u ribi kao što su losos i tuna, također su korisne za zdravlje prostate.
 • unos dovoljne količine tekućine je važno za održavanje zdravlja prostate jer pomaže u održavanju urinarnog trakta i sprječava zadržavanje urina u prostati.
 • fizička aktivnost također može imati pozitivan učinak na zdravlje prostate. Redovna tjelovježba pomaže u održavanju tjelesne težine i kontroli razine inzulina, što može smanjiti rizik od raka prostate.
 • zdrav način življenja,  kao što je održavanje normalne tjelesne težine, izbjegavanje pušenja i ograničavanje konzumacije alkohola, također mogu pomoći u sprječavanju problema s prostatom.
 • kontrolni pregledi koji se obavljaju kod urologa, također su važni za održavanje zdravlja prostate. To uključuje PSA test koji omogućuje rano otkrivanje bilo kakvih abnormalnosti u prostati, te time i ranije liječenje.

KAKO HRANA UTJEČE NA PROSTATU?

Hrana može imati veliki utjecaj na zdravlje prostate. Prehrana bogata vitaminima i mineralima može pomoći u održavanju zdravlja prostate i smanjenju simptoma upale prostate. Isto tako, izbjegavanje određenih namirnica i pića može pomoći u smanjenju simptoma upale prostate.

Evo nekoliko načina kako hrana utječe na zdravlje prostate:

 • Vitamin C pomaže u održavanju zdravlja prostate i može pomoći u smanjenju simptoma upale. Hrana bogata vitaminom C uključuje citrusna voća, papriku, kivi i brokulu.
 • Vitamin E pomaže u održavanju zdrave prostate i može pomoći u smanjenju simptoma upale. Hrana bogata vitaminom E uključuje orahe, bademe,  sjemenke suncokreta, bundeve i maslinovo ulje.
 • Cink je mineral koji je važan za održavanje zdravlja prostate. Hrana bogata cinkom uključuje govedinu, piletinu, perad, morske plodove, mahunarke i integralno brašno.

Izbjegavajte namirnice koje mogu pogoršati simptome upale prostate, kao što su masna i prerađena hrana, pretjerano unošenje ugljikohidrata, kao i konzumaciju alkohola i kofeina. Preporučuje se izbjegavati ili smanjiti unos tih namirnica i pića kako bi se smanjili simptomi upale prostate.

NAJBOLJI PRIRODNI SASTOJCI ZA PROSTATU

sabal palma

Postoji nekoliko prirodnih sastojaka koji se smatraju korisnim za zdravlje prostate:

 1. Sabal palma: Ova biljka se smatra korisnom za smanjenje simptoma povezanih s povećanjem prostate, poput teškoća s mokrenjem.
 2. Beta-sitosterol: Ovaj sastojak se nalazi u različitim biljkama, a smatra se da pomaže u smanjenju simptoma povezanih s povećanjem prostate.
 3. Selen: Ovaj mineral je važan za zdravlje prostate, a smatra se da pomaže u sprječavanju raka prostate.
 4. Cink: Cink je važan mineral za zdravlje prostate, a smatra se da pomaže u održavanju zdravlja stanica prostate.
 5. Likopen: Likopen se nalazi u rajčicama i drugim namirnicama koje su bogate bojom, a smatra se da pomaže u sprječavanju raka prostate.
 6. Vitamin D: Vitamin D je važan za zdravlje prostate, a smatra se da pomaže u sprječavanju raka prostate.

REGEN50 proizvodi su potpuno prirodno dodaci prehrani za zdravlje prostate koji se zbog visoke kvalitete i učinkovitosti sastojaka (poput ekstrakta Sabal palme, ekstrakta sjemenki bundeve, ekstrakta korijena koprive, ekstrakta afričke šljive, magnezija, vitamina C, E i B6)  izdvajaju od ostalih proizvoda na tržištu.